České dráhy: Kupte si jízdenku přes internet, nahrajte si ji na In-kartu a ušetřete

Petr Novák
Publikováno 4. června 2014

Jízdenky Českých drah je možné kupovat přes internet – z jakékoliv děrevny na libovolnou zastávku kdesi uprostřed polí. Příjemným překvapením je, že proces rezervace jízdenky je celkem rychlý, uživatelsky komfortní a lze platit kartou.

Nechte si jízdenku nahrát na In-kartu

Jízdenka je stejně jako ta zakoupená v kukani na nádraží platná po celý den. Není nutné jet vyhledaným spojem, ale trasu je třeba dodržet.

Zakoupená jízdenka vám ve formátu PDF dorazí na zadaný email a případně také SMS zprávou do telefonu. Máte-li aktivovanou In-kartu, je po zadání jejího čísla možné nechat nahrát jízdenku rovnou na ni. Ve vlaku pak stačí předložit jen onu In-kartu. Pohodlné.

Mírné pozdvižení koutků úst způsobí také 3% sleva za nákup jízdenky online. Pro představu, kolik jsou 3 % – na jízdence v ceně 225 Kč činí úspora 7 kaček.

Ještě zpět k In-kartě. Ona je vůbec doporučeníhodná. Kromě úspory za vlakové jízdenky je díky ní možné získat velmi výhodný tarif Vodafonu se slevou 75 %. Pro lidi, kteří volají menší desítky minut měsíčně tarif značka ideál.

Jízdenka na In-kartě v praxi: Pohodlné, ale občas nefunkční

Praktické zkoušce jsme jízdenku na In-kartě podrobili minulý týden. Rezervace i platba kartou byla bezproblémová, krapet horší to již bylo se samotnou kontrolou jízdenky ve vagonu toho času plného dešťové vody.

Hned na dvou segmentech ze čtyř nebylo možné jízdenku z In-karty přečíst. V jednom případě vlivem nefunkčního terminálu průvodčího nebylo možné použít ani kód jízdenky z SMS, ani aztécký kód načtený z PDF otevřeného v telefonu.

Závěr? Nákup jízdenky na In-kartu je rychlý a pohodlný a i přes občasné problémy s jejím přečtením se vyplatí.

PS: Pokud cestujete vlakem na trase z Prahy do Ostravy, Olomouce a vůbec tímhle směrem, Leo Express má zrovna akci na jízdenky za 99 Kč!


M
Majula 23.12.2014 – 13:38

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o bankovní spojení na České dráhy? Děkuji

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 25.12.2014 – 06:43

Dobrý den Majulo, číslo účtu bohužel nemáme k dispozici. Doporučuji kontaktovat přímo dráhy a domluvit se s nimi, použijte infolinku +420 840 112 113

Odpovědět

P
Petr 29.06.2018 – 22:23

je možné nějak zjistit, zda mám jízdenku nahranou na kartě?

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás