Léto na železnici: Neomezené cestování vlakem za 990 Kč a 45% sleva pro studenty

Petr Novák
Publikováno 22. června 2015

Prázdniny jsou za dveřmi a spolu s nimi se vrací populární Jízdenka na léto 2015 i boj dopravců o nezaplněné sedačky uvolněné studenty.

České dráhy: Neomezená jízdenka na 14 dní za 990 Kč

I letos nabízí náš největší dopravce Jízdenku na léto, se kterou je možné po dobu 14 po sobě jdoucích dnů cestovat libovolnými vlaky Českých drah. Omezení jsou dvě – jízdenka platí jen do druhé třídy a v termínu od 1. července do 31. srpna 2015.

Cena jízdenky je 1 190 Kč, držitelé In-karty s jakoukoliv platnou aplikací platí jen 990 Kč. Koupit ji můžete buď v e-shopu Českých drah, nebo na kterékoliv pokladně. Koho nabídka zaujala, ale In-kartu nemá, doporučujeme zřízení 3měsíční In-karty na zkoušku za 150 Kč.

Pozitivní je, že ve srovnání s loňským rokem nedošlo ke zhoršení nabídky. Ještě před dvěma lety bylo za stejný peníz možné cestovat celý měsíc.

Regiojet: Studentské jízdné bude platit i přes prázdniny

RegioJet přes prázdniny studentům nabízí slevu 45 % na jízdenky v tarifech Standard a Relax. Sleva je platná v 75 % spojů po předložení žákovského průkazu, akceptují se i ty platné do 30. června 2015.

Akce platí pouze na trase mezi bydlištěm a městem, kde studujete. Jízdenku není možné koupit ve vlaku, nebo ji objednat prostřednictvím SMS.

Studentům, kteří mají místo oranžového průkazu jen ISIC, Regiojet nabízí slevu 10 % na trase mezi Prahou a Košicemi.

LEO Express: Prázdninová sleva 30 % pro studenty

Akci z obdobného soudku má i LEO Express. Studenti, kteří současně předloží věrnostní Smile kartu a průkaz ISIC, mohou čerpat slevu 30 % na nezlevněné jízdenky.

Nabídka platí pouze v období letních prázdnin od 1. července do 31. srpna a nelze ji kombinovat s jinými akcemi. Oba průkazy je nutné předložit ve vlaku ke kontrole.

Nezapomeňte si přečíst náš předchozí článek mapující aktuální slevy na železnici. Poradíme vám, jak se dopravit třeba do Košic za 252 Kč.


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás