Pavelkovo skrblení 3: Tak já na to klikám

Michal Pavelka
Publikováno 12. května 2014

Kolik vám skrblík ušetří? Vítá mě už týden na titulní stránce. Mám jim dát dvě minuty a oni mi ukážou, jak můžu ušetřit od pěti do skoro osmadvaceti tisíc. Jsem prostě zvědavý. A taky hravý.

Tak já na to klikám.

To jsem očekával, budou mě pitvat, aby zjistili, kde mám rezervy. Schválně si stopnu čas, abych si ověřil, jestli nekecají s těmi minutami.

Netrvalo mi to ani minutu, jen jsem musel na syna řvát, co to vlastně mám s telefonem, jestli paušál nebo kredit, a jestli to připojení internetu je fakt ADSL.

Nic konkrétního jsem se nedozvěděl, ale mašinka se ukázala jako chytrý rozcestník do jednotlivých kapitol Skrblíka. Pro mě je to nyní návod, jak postupovat. Přemýšlím, v kterých částech se opravdu chovám racionálně a ve kterých, řekněme, konzervativně.

Myslím, že s pojištěním auta jsem docela zahýbal. Od začátku roku mám už čtvrtou zelenou kartu. Tak dlouho jsem se ve smlouvách šťoural, až mi nakonec za povinné a havarijní ručení vrátili skoro čtyři tisíce. Nevěřím tomu, že bych se byl schopen dostat ještě níže, ale kvůli vám to ještě jednou prověřím.

Naopak velice konzervativní jsem u dodavatelů energií. Všechny ty nabízeče nových tarifů a distributorů jsem od svých dveří hnal svižněji než jehovisty. Tady bych kvůli Skrblíkovi i trochu experimentoval.

Slíbil jsem, že vždy přihodím Pavelkovu historku. Tahle bude zatím bez pointy. Kamarádka se pojistila proti nahodilému poškození, takzvaně proti blbosti, při koupi nového notebooku. Musela si ho vzít na splátky. Samozřejmě jsem jí rozmlouval, aby do elektroniky zbytečně cpala další stovky korun, leč si nenechala poradit. Po několika týdnech nechala notebook ležet na podlaze v obýváku. Zatímco nebyla doma, přivedl si syn domu natajno slečnu.

Rozložili si gauč, jeho nohu nevědomky postavili na notebook. Po sériích kopulačních pohybů se zase vrátili do školy. A já jsem teď napjatý, jak to celé dopadne. Doufám, že vy také.

Michal Pavelka


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás