Pavelkovo skrblení 89: Jak ušetřit na pojištění auta

Michal Pavelka
Publikováno 3. února 2017

Už je to tady, pojišťovna mi poslala složenku s tím, že je čas zaplatit pojistky na auto. Moc se s tím nepárali. Žádné složité výpočty, žádná amortizace vozidla. Na to si vzpomenou, až dojde k havárii. Pak má auto najednou tabulkově úplně jinou cenu. Už v příštím díle budu vědět více, protože jsem celou pojistku nechal přepočítat svému kamarádovi, který dělá u stejné pojišťovny agenta.

Samozřejmě lze se pojistit i online. Nedalo mi to a otevřel jsem stránky hlavního sponzora naší nejvyšší fotbalové soutěže. A nic, chce to po mně telefon, email, jinak to se mnou nemluví. Už jsem zkoušel loni. Při troše snahy jsem se sice dostal na nižší cenu, ale pojištění bylo okleštěno. Věřím tomu, že živý člověk dokáže pojištění uplést lépe na míru.

Zkusil jsem si jiný srovnávač a zfixloval své údaje. A vida. On-line mi pojistka u mého pojistitele vyšla ještě dráž než přímo od centrály. Levnější jsou pojistky od jiných pojišťoven, ale když jsem si je podrobněji prohlédl, zjistil jsem, že bych nebyl pojištěn proti živelné pohromě, srážce se zvěří a pojištěny nebyly ani věci v autě. Nemluvě o předním skle a asistenci.

Zkrátka, kdo chce ušetřit a být pojištěn prakticky jen proti tomu, aby nemusel někomu splácet škodu na jeho majetku nebo zdraví, své produkty se najde. Ale pozor, sledujte rovněž výši plnění. Začíná se na 35 milionech, což zase není tak mnoho. Nejvýše jsem našel milionů dvě stě.

Kamarádce odešla televize. Pomáhal jsem jí s ní k opraváři. Hádanka příště: Koupila si raději novou nebo si ji nechala opravit?


Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Pavelkovo skrblení


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás