Alza rozšířila sortiment o volně prodejné léky

Hana Volencová
Publikováno 4. října 2024

Největší český e-shop úspěšně dotáhl to, co začal před několika měsíci, a na svých stránkách spustil online lékárnu. Volně prodejné léky a zdravotnické potřeby se tak staly dalším sortimentem, který si do půlnoci objednáte a ráno v AlzaBoxu máte.

  1. Alza Lékárna

    Za účelem rozšíření pole působnosti Alza na jaře zakoupila část obchodního závodu Other Corp ze středočeských Zdic, který provozuje lékárnu. Protože jde o regulované odvětví, musela si následně vyřídit lékárenskou licenci.

    Vzhledem k tomu, že takový proces je poměrně náročný, odhadovalo se, že první léky zvládne jednička mezi českými e-shopy prodávat za půl roku až rok. V rychlosti vyřídit si potřebná povolení byla tedy společnost nakonec poměrně úspěšná.

    Přímo na úvodní stránce e-shopu tak v rozcestníku najdete novou sekci: Lékárna a zdraví.

  2. Alza léky doručí v řádu hodin

    V Alza Lékárně můžete zakoupit volně prodejné léky, vitamíny a doplňky stravy či zdravotnické potřeby, ale třeba také brýle a kontaktní čočky nebo rehabilitační pomůcky. Léky na předpis vzhledem k české legislativě online formou prodávat nelze, proto v nabídce e-shopu nefigurují.

    Alza dlouhodobě staví svoji konkurenční výhodu na trhu na tom, že zboží dodává rychle a pro zákazníka je proces vyzvednutí navíc velmi pohodlný. I léky si tak můžete objednat do AlzaBoxů, kam vám je kurýr doručí nejpozději do druhého dne. Zkrátka podle hesla: Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš.

    Pro zákazníky, kteří si platí službu AlzaPlus+, je stejně jako u jakéhokoli jiného zboží doručení lékárenského sortimentu do AlzaBoxů a dalších výdejních míst zdarma.

  3. Porovnání cen léků

    A jak Alza Lékárna obstojí v konkurenci dalších lékárenských e-shopů, co se ceny nabízeného zboží týče? Porovnali jsme několik základních položek, jako jsou léky proti zvýšené teplotě a bolesti, nosní sprej proti rýmě, kapky a tablety proti kašli nebo pastilky proti bolení v krku.

    Ceny jsou aktuální k 4. 10. 2024.

    Obchod Panadol Novum 24 tbl. Nasivin sprej pro dospělé Tussin kapky ACC Long 10 tbl. Strepsils Med a citron 24 tbl.
    Alza 55 Kč 109 Kč 139 Kč 149 Kč 199 Kč
    Benu 55 Kč 129 Kč 139 Kč 179 Kč 199 Kč
    Dr.Max 55 Kč 119 Kč 125 Kč 149 Kč 219 Kč
    Lékárna.cz 57 Kč 110 Kč 114 Kč 139 Kč 179 Kč
    Pilulka 55 Kč 109 Kč 139 Kč 188 Kč 199 Kč

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás