Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí vývar se zeleninou
My jsme celé kuře zakoupili za 111 Kč, v akci ho můžete koupit i za polovinu. Recept vás pak vyjde ještě levněji.
- Cena za 1 porci: 9,75 Kč
- Cena za 2 porci: 19,50 Kč
Suroviny a rozpočet na 2 porce
Množství | Surovina | Cena |
---|---|---|
1 ks | Kuřecí skelet | 11 Kč |
1,5 l | Voda | |
1/4 ks | Celer | 4 Kč |
1 ks | Mrkev | 1,50 Kč |
1 ks | Petržel | 1 Kč |
Nudle | 2 Kč | |
Čerstvá petrželka | 1 Kč | |
Sůl | ||
Pepř | ||
Celkem | 19,50 Kč |
Postup přípravy
- Kuřecí skelet a zeleninu vložte do vody a vařte do měkka. Vodu nezapomeňte osolit a opepřit.
- Po uvaření vše přeceďte, maso oberte a zeleninu nakrájejte.
- Vše vraťte zpět do vývaru, přidejte nudle a jídlo dochuťte solí či pepřem.
- Na talíři vývar ozdobte čerstvou petrželkou.
Jak ušetřit čas
Pokud chcete ušetřit čas, na uvaření vývaru můžete použít tlakový hrnec. Vaření vývaru pak trvá zhruba 20 minut.
Zatím žádné komentáře