Skrblíkova kuchařka: Recept na zapečené brambory se zelím

Redakce
Publikováno 30. ledna 2015

Zapečené brambory s kysaným zelím, klobásou, cibulí a smetanou jsou cenově nenáročným receptem, který lze připravit ze snadno dostupných surovin.

  • Cena za 1 porci: 30 Kč
  • Cena za 2 porce: 60 Kč

Skrblíkova kuchařka: Recept na zapečené brambory se zelím

Suroviny a rozpočet na 2 porce

Množství Surovina Cena
600 g Brambory 7 Kč
300 g Kysané zelí 19 Kč
1 ks Cibule 1 Kč
1 ks Klobása 18 Kč
1,5 dl Smetana 9 Kč
1 ks Vejce (větší) 3 Kč
Olej 2 Kč
Mletá paprika 1 Kč
Sůl
Celkem 60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte vařit celé brambory ve slupce. Než se uvaří, usmažte nakrájenou cibulku společně s klobásou nakrájenou na kolečka a okořeněnou mletou paprikou.
  2. Vychladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka. Do vymazané zapékací misky naskládejte nejprve vrstvu z poloviny brambor a na ni směs cibulky s klobáskou a následně i s okapaným kysaným zelím.
  3. To vše zaskládejte druhou polovinou brambor a zalijte směsí smetany a rozšlehaného vejce se solí.
  4. Nakonec dejte vše zapéct do trouby na 40 minut při teplotě 180 °C.

Zatím žádné komentáře

Napsat komentář

Další články z kategorie Skrblíkova kuchařka


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás