Jak naložit krůtí maso
-
Jak naložit krůtí maso?
Krůtí maso před samotným naložením očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a dobře osušíme. Do marinády je třeba, abychom maso potírali či vkládali suché.
Při naložení krůtího masa máme v podstatě na výběr ze dvou možností. Maso nakládáme do jogurtové marinády, nebo marinády z oleje a bylinek. Obě varianty ale můžeme různě upravovat a obměňovat, přidávat či ubírat koření a bylinky, ale základ je stejný. Vždy především záleží na naší chuti.
Použijeme-li při naložení krůtí plátky, je možné následně řízky připravit přírodně. Pokud se rozhodneme řízky v něčem obalit a smažit, postačí nám pouze strouhanka.
Marinádu na krůtí maso solit nemusíme v případě, že budeme maso marinovat více hodin (třeba přes noc). Díky soli totiž kterékoliv naložené maso ztrácí na svojí šťavnatosti. Při krátkodobém marinování (2 – 3 hodiny) se ale soli bát nemusíme.
Naložené krůtí maso ukládáme v lednici, vždy v uzavřené nádobě. Před tepelnou úpravou ho včas z chladu vyndáme, aby se stihlo přizpůsobit pokojové teplotě (alespoň 1 – 2 hodiny předem).
-
Jak naložit krůtí steak?
Jak je zmíněno výše, můžeme při nakládání krůtího masa (steaku) postupovat podle dvou návodů (základem jogurt či olej).
S jogurtovou marinádou se drůbeží maso velmi příhodně doplňuje. Jak ale na marinádu? Nemusíme se bát, postup je jednoduchý. Jogurtovou marinádou se zabývá Skrblíkův návod na naložení řízků, kde nalezneme boxík přímo o tom, jak naložit řízky do jogurtu.
Bonusem navíc je, že se při nakládání do jogurtové marinády vyhneme tuku. Výborný steak si tak mohou dopřát i lidé, kteří drží dietu.
Marináda s olejem a kořením je ale také vcelku jednoduchá. Stačí totiž smíchat trochu oleje a oblíbené koření i bylinky, směsí důkladně potřít krůtí maso a naskládat do vhodné nádoby. Zbytkem směsi ještě můžeme krůtí maso polít, nebo si ji nechat schovanou a marinádou potírat maso při tepelné úpravě. Uchováváme v lednici.
Pokud ovšem nepočítáme s delším marinováním, vystačíme si i s kratší přípravou steaku. Zajisté si pochutnáme taky.
-
Jak naložit krůtí maso na grilování?
Krůtí maso na grilování nakládáme stejně, jako připravujeme krůtí steak. Čiliž uplatníme návod z druhého boxíku.
Jsme-li na vážkách, jak pracovat se samotným grilem, výborně se nám budou hodit informace z návodu, který je věnovaný grilování.
-
Jak naložit krůtí stehna?
Máme-li k naložení větší kousek masa vcelku, jako jsou například krůtí stehna, platí zde jednoduché pravidlo. Čím déle bude odpočívat v marinádě, tím kratší tepelnou úpravu maso potřebuje. Využijeme toho zejména při grilování. Naložená krůtí stehna se dají ale připravit i v troubě.
Nejjednodušším způsobem naložení krůtích stehen bude samozřejmě marináda z oleje a koření. Přidat lze pokrájenou cibuli a prolisovaný či na plátky pokrájený česnek (pokud jdou stehna na gril, česnek prolisujeme). Zkrátka tak, jak má kdo rád.
Zatím žádné komentáře