Jak dlouho vařit maso
-
Jak dlouho vařit maso v papiňáku
Papiňák, neboli tlakový hrnec, urychluje vaření masa. Čas vaření se začíná odpočítávat v momentě, kdy se začalo maso opravdu vařit.
Délku vaření nelze přesně určit. Časy se určují pouze orientačně. Záleží na faktorech, jakými jsou například: stav masa, druh masa, typ hrnce a typ sporáku.
Nejkratší dobu se vaří ryby. Hotové jsou většinou do 8 minut.
Krátkou dobu vaření má také kuřecí maso. Délka vaření je kolem 13 minut. Jen o dvě minutky déle se dělá maso na guláš – konkrétně vepřové kostky.
Asi hodinu zabere vaření hovězího guláše, vepřového v celku a krůtího masa. Za cirka dvě hodiny se můžete těšit na slepici na polévku (v případě domácí slepice starší než dva roky ještě déle), také na hovězí pečeni.
A jak dlouho vařit vepřové koleno? Celou půlhodinu.
-
Jak dlouho vařit maso na vývar
Vývar není žádná rychlá záležitost, proto musíme počítat s delším časem v kuchyni. I když maso nemusíme mít stále na očích, je potřeba jej občas kontrolovat.
Délka vaření záleží na druhu masa, ze kterého vývar děláme. Kuřecí maso na vývar vaříme 90-120 minut. Hovězí maso potřebuje asi 3,5 hodiny k tomu, aby z něj byl vývar co nejlepší. Hovězí kosti a jiné maso určené pouze na tažený vývar vyříme i pět až sedm hodin. Maso je pak ale nepoužitelné, vše je z něj vyvařeno do kvalitního vývaru.
Rybímu masu stačí necelá hodinka. Podívejte se i na přesné návody, jak uvařit vývar.
-
Jak dlouho vařit maso do příkrmů
Na přípravu pokrmů je vhodné drůbeží maso (kuřecí a krůtí). Dále můžete použít maso hovězí, telecí, jehněčí, nebo králičí.
Vždy je potřeba, aby bylo maso uvařené doměkka. Některé maminky doporučují vařit jej v kojenecké vodě.
Doba vaření masa na příkrm se opět velmi liší. Pokud se jedná o obyčejný hrnec, délka vaření bude delší, než v hrnci tlakovém. Na plynovém sporáku se bude vařit jinak dlouho, než na elektrickém, či indukci.
Maso by rozhodně mělo být měkké a uvařené i zevnitř. Maso můžete ochutnat.
-
Jak dlouho vařit maso pro psa
Naši mazlíčci mohou jíst maso i syrové. Ne každému pejskovi to však vyhovuje, proto je pak zapotřebí maso uvařit.
Maso se nemusí vařit tak dlouho, jako vaříme pro nás do pokrmů. Maso stačí vařit kolem pěti minut. Maso by se mělo zatáhnout, poté dávejte pejskovi.
Někteří pejsci však sežerou pouze maso zcela uvařené. Proto pejska pozorujte, co mu chutná a jak maso snáší. POZOR dávejte na krmení štěněte, tam se vše liší.
Zatím žádné komentáře