Jak upéct rohlíky
-
Jak upéct rohlíky
Receptů na přípravu rohlíků je celá řada. Běžný tukový rohlík je tak možné upéct hned několika různými způsoby, z nichž jsou některé jednodušší, jiné však obtížnější. My si dnes představíme jeden z nejjednodušších receptů. Domácí rohlíky díky němu zvládne připravit opravdu každý!
-
Co budete potřebovat k pečení rohlíků
Pečení rohlíků nevyžaduje ani velké množství surovin. Co tedy bude potřeba pro přípravu prvních 10 rohlíků?
- malý kousek droždí (cca 10 g)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 300 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 0,5 lžíce cukru
-
Jaký je postup pro pečení rohlíků
Už tedy máme přichystané suroviny, přejděme tedy k tomu hlavnímu!
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 °. Než se trouba dostatečně vyhřeje, smícháme veškeré uvedené ingredience. Vznikne nám těsto, které dále zpracováváme, dokud se neodlepuje od mísy. Tato příprava zabere zhruba 20 minut.
Jakmile máme těsto připravené, můžeme mu začít dávat tvar. Vytvoříme si 10 koulí, které následně rozválíme na tenké elipsy. Pak už jen od kratší strany těsto zamotáváme. Vznikne tak rulička, která již vzhledem bude připomínat rohlík.
Takto připravené těsto vkládáme na pekáč, následně do trouby. Rohlíky pak pečeme zhruba 20 minut. Je třeba průběžně kontrolovat, zda již není pečivo hotové, v opačném případě totiž hrozí, že rohlíky spálíme. V nerovnomerně pečících troubách je nutné plech s rohlíky otočit.
-
Příprava dalších druhů rohlíků
Pokud budete chtít povýšit přípravu rohlíků na další stupeň, či nepatříte mezi fanoušky tukových rohlíků, můžete zkusit připravit některý z dalších druhů tohoto pečiva. Jak totiž víte, existuje celá řada druhů.
Rohlík makový, celozrnný, vícezrnný…který z nich je nejlepší? Na to nelze jednoznačně odpovědět. Někdo upřednostňuje rohlík tukový, jiný celozrnný.
Rozhodně však nemějte obavy a zkuste si upéct i některý z dalších druhů. Receptů naleznete na internetu celou řadu, jiste tak mezi nimi bude i ten pravý pro vás. Upéct si můžete také čokoládové muffiny nebo třeba řízek. Uvidíte, že se za nimi jen zapráší!
Zatím žádné komentáře