8 věcí, o kterých chcete vědět před objednáním O2 TV

Petr Novák
Publikováno 2. října 2015

Fotbalové derby mezi Spartou a Slavií od letoška poběží pouze na O2 TV. Na placenou televizi se z Primy Cool přesunuly také zápasy Ligy mistrů, anglická Premier League a další lákadla. Nastala již i v Česku doba, kdy se s exkluzivním obsahem setkáme pouze na placených stanicích?

Komu se vyplatí O2 TV, jaké jsou její nevýhody a co chcete určitě vědět, než podepíšete smlouvu na 12 měsíců s automatickou prolongací?

  1. Cena O2 TV

    O2 TV se nabízí ve třech variantách značených stejně, jako se značí velikosti oblečení: M, L a XL.

    Tarif Cena Parametry Kanály
    O2 TV M 299 Kč 57 kanálů
    12 v HD
    42 základních
    7 sportovních
    4 filmové
    3 pro děti
    3 dokumentární
    3 volnočasové
    1 hudební
    6 zpravodajských
    O2 TV L 399 Kč 95 kanálů
    26 v HD
    42 základních
    23 sportovních
    15 filmových
    9 pro děti
    11 dokumentárních
    7 volnočasových
    5 hudebních
    6 zpravodajských
    3 kanály HBO
    O2 TV XL 749 Kč 118 kanálů
    26 v HD
    42 základních
    23 sportovních
    27 filmových
    9 pro děti
    14 dokumentárních
    7 volnočasových
    10 hudebních
    6 zpravodajských
    8 pro dospělé

    Základní nabídka zahrnuje mj. všechny kanály České televize, Novy, Primy a slovenských televizí, několik zpravodajských stanic z různých koutů Evropy a pár menších stanic.

    K tarifům M a L je možné za 200 Kč měsíčně přiobjednat balíček Kino. Ten zahrnuje stanice HBO, HBO HD, HBO OD, HBO Go, HBO 2, HBO Comedy, Cinemax a Cinemax 2.

    Nad pořízením O2 TV se vyplatí uvažovat ve třech případech: volně šiřitelný televizní signál je ve vaší lokalitě slabý, jste vášnivý televizní divák nebo vás baví fotbal a nespokojíte se s pokoutným sledováním české ligy v srbštině. O2 TV si zaplatilo exkluzivní práva na Synot ligu (má právo výběru prvního zápasu) a na Ligu mistrů. O2 si dokonce vymohla, aby jiní operátoři blokovali vysílání zahraničních televizí v době zápasů Ligy mistrů.

  2. S internetem od O2, nebo za příplatek

    O2 TV funguje přes internet (říká se tomu IPTV), bez kvalitního připojení k němu se neobejdete.

    Objednat O2 TV si můžete, aniž byste O2 platili také za připojení k internetu. Cena služby je však o 100 Kč měsíčně vyšší.

  3. Dostupnost O2 TV není všude

    Dostupnost O2 TV přímo závisí na rychlosti ADSL, nebo VDSL připojení ve vaší lokalitě. Vysílání na jedné televizi ve standardní kvalitě vyžaduje přibližně 3,5 Mb/s, datový tok HD vysílání je kolem 7 Mb/s.

    Tato rychlost je na řadě míst stále nedosažitelná. Na internetu si lze ověřit dostupnost O2 TV, nicméně údaj je lepší brát s rezervou.

    V bydlišti autora článku má být dle webu O2 dostupné připojení s rychlostí až 20 Mb/s a O2 TV Multi. Realita je odlišná. Vinou vysoké vzdálenosti od ústředny lze reálně dosáhnout maximálně na chabých 6,5 Mb/s. Připojení je navíc nespolehlivé a opakované reklamace nic neřešící.

  4. O2 TV zpomaluje internet

    Televize napojená na O2 TV může snížit stabilitu a rychlost připojení k internetu až o 14 Mbit/s v případech, kdy na dvou televizích budete sledovat pořady v HD kvalitě.

    U rychlých VDSL připojeních nejde o zásadní problém, u těch pomalejších může docházet ke snížení rychlosti, zpomalenému načítání videí z YouTube, zasekávání videohovorů v Skype atp.

    Osobně bych si O2 TV nepořídil, pokud bych neměl k dispozici linku od O2 s reálnou rychlostí 20 Mb/s a vyšší.

  5. O2 TV jen na jedné televizi, na druhé za příplatek

    Službu O2 TV je si je možné užívat pouze na jedné televizní obrazovce, resp. na větším počtu obrazovek je možné sledovat vždy jen stejný program.

    Máte-li doma víc než jednu televizi a chcete-li na nich sledovat rozdílný program, musíte si připlatit za O2 TV Multi. Budete potřebovat druhý set-top-box a datová náročnost televize vzroste na dvojnásobek.

    Příplatek za druhou televizi je 99 Kč měsíčně. K tomu je nutné zakoupit druhý set-top-box, nebo si ho za 89 Kč pořídit od O2.

  6. HD obraz využijete jen na HD televizi

    Pro někoho samozřejmost, technicky méně zdatné uživatele může tato informace překvapit. O2 sice nabízí až 26 programů ve vysokém HD rozlišení, které označuje obraz složený z 1080 řádků. Jestliže stále používáte analogovou, nebo starší HD Ready televizory, obraz si v plné kvalitě nevychutnáte.

  7. Multidimenze a zpožděné sledování na O2 TV

    Další novinkou a lákadlem O2 TV je multidimenze, díky které si divák může sám vybrat kameru, a do jisté míry je tak režisérem přenosu. Uplatění najde nejčastěji u sportovních přenosů.

    Možnost to je na první pohled zajímavá, otázkou však zůstává, nakolik se uchytí v praxi. Chce masový divák sledovat jiné záběry než ty nejlepší, které mu vybral režisér? Troufám si tvrdit, že tato služba dopadne jako dnes již téměř mrtvé 3D televize.

    Mnohem zajímavější je možnost zpožděného sledování. Není nic nudnějšího, než sledovat záznam sportovního přenosu s již známým výsledkem. S O2 TV je možné sledovat pořad zpětně až 30 hodin po živém vysílání. K dispozici navíc máte až 100 hodin prostoru pro záznam pořadů.

  8. Sledujte O2 TV až na 4 zařízeních najednou

    O2 TV je možné bez příplatku využívat zároveň na televizi, notebooku, tabletu a v mobilu. Sledovat je možné živé vysílání televize s funkcí zpětného zhlédnutí.

Jaké máte zkušenosti s O2 TV vy? Uvažujete nad pořízením, co vám na O2 TV vadí, nebo brání v pořízení? Do diskuze pod článkem můžete napsat své komentáře a recenze!

Nezapomeňte si také přečíst naše tip, jak můžete ušetřit za televizi.


PB
Petr Buršík 16.06.2016 – 20:38

Dnes jsem zapojil O2 TV k TV 213cm. Bohužel při rychlém pohybu, tenis, fotbal byl pohyb míče rozfázován jak na TV 25Hz. Statický obraz v pohodě, ale DVBT je lepší a satelit nejlepší. Takže vracím a počkám na srovnatelnou kvalitu se satelitem. Internet mi běží 10/5 bez problémů. Škoda, hezká hračka.

Odpovědět

B
Bronislav 28.06.2016 – 21:27

využil jsem možnosti vyzkoušení na 2 měsíce zdarma. Asi po měsíci set-top box odešel do věčných lovišť. Nabízeli mi výměnu za nový, ale s díky jsem odmítl. Obecně nelze říct nic špatného. Pro toho, kdo si nemůže dát na barák satelit i toto je řešení. Celkový dojem si O2 pokazila pokusem vnutit mi (prý omylem ) smlouvu na příjem za penízky.

Odpovědět

L
Lacik79 10.10.2016 – 11:03

Dobrý den ,, mam dotaz na o2tv v nemecku ,,,, jestli by tu to zde fungovalo,,, o2 me řekli ze ano ale neručí za to,,, satelit nemůžu připojit ,,, dekuji,,,,

Odpovědět

Petr Novák
Petr Novák redaktor Skrblíka 11.10.2016 – 08:12

Dobrý den, s tím Vám bohužel nepomohu, musíte to dořešit přímo s O2. My nemáme ani prostředky, jak to ověřit.

Odpovědět

r
rostik 16.11.2017 – 14:51

Manželka skočila na nabídku a objednala O2 kombinovanou službu TV M a internet 20Mb za cenu 920Kč/měs vč pronájmů modemu a setoboxu. 2x odešel setobox dostali jsme náhradní bez dálkového ovládání za zálohu 1000Kč. Oprava trvala měsíc. Internet je pomalý, snad jedinou kladnou věcí je O2 sport s nabídkou tenisových turnajů. Oproti původnímu UPC za který jsme platili asi 820Kč včetně telefonu s volnými minutami to je podstatný rozdíl.Nyní chceme odstoupit od smlouvy a uvidíme co na nás našijí.

Odpovědět

J
Jirka 21.03.2018 – 22:46

Zdravim, muzu rict ze O2 mam v zahranici tedy neni to o2 ale movistar tedy stejna spolecnost jen s jinym jmenem a mam tarif na 2 telefony s neomezenym volanim a sms a 8Gb dat, do toho optiku 300/300mb a televizi kde v pohode jede i 4k. ano je cena trochu jinde tedy presneji 2000 kc v prepoctu ale ta kvalita sluzeb taky.

Odpovědět

j
jan 04.08.2018 – 17:28

Proč vyrábí chytré TV, když mě nvucují setoboxy, já chci stáhnout aplikaci do TV s jedním ovladačem TV a žádné pronájmy čteček /modulů atd./, takový to provider v ČR zatím není, aby byl cenové přijatelný i pro důchodce, tak se zamyslete. Mám Skylink, kupuji si sportovní kanály , ale Nova sport TV nemá letos na přenosové práva v ATP a WTA, tak asi od nich odejdu,ale není kam

Odpovědět

ES
Eva Slaná 07.08.2018 – 11:56

Vážení, přečetla jsem si možnosti shlédnutí Sport (fotbal)tv. Stále se mi zdá,že to není ta nejlepší varianta pro nás. Jsme důchodci,můj partner rád sledoval a sleduje fotbal, kvůli kterému teď musí chodit do hospody. Rád by se díval na tv doma (na Samsung, má vètší obrazovku). Oba máme na mobilu operátora Vodafone (i rodina; u něho by byla možná příp.změna).Tv máme na společné anténě (Samsung a Grundig). Užíváme i internet na notebooku od Pilsfree a Wifi u tabletu a mobilu. Máme i starý, stolni PC, který je teď bez připojeni kvůli Windows XP. Můžete nám poradit, jak nejlépe využít stávající zařízení s co nejniž§ími náklady? Děkuji. Slaná

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Novinky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás