Jak získat levně, nebo zcela zdarma skipasy do skiareálů v ČR

Petr Novák
Publikováno 4. ledna 2015

Na horách se konečně lyžuje a Skrblík pro vás má několik tipů, jak pořídit levné skipasy do areálů nejen v Česku.

Ušetřit můžete desítky procent z ceny na pokladně, v některých případech můžete získat skipas zdarma. Znáte některý trik, o kterém se v článku nezmiňujeme? Napište nám do diskuze.

Prohlédněte si aktuální slevy na skipasy

  1. Levnější skipasy na Skipasomat.cz

    Skipasomat je provozován na podobném principu jako dobře známý Slevomat. Nabízí zlevněné skipasy do lyžařských areálů v Česku, Slovensku, Rakousku, Švýcarsku a Itálii. Povětšinou se jedná o celodenní skipasy se slevou do 45 %.

    Každá z nabídek je omezena počtem dostupných kupónů a časem. Stejně jako na Slevomatu. Vouchery vesměs platí do konce zimní sezóny.

    Se Skipasomatem pořídíte třeba celodenní pas do Skicentra Deštné v Orlických horách za 322 Kč (cena na místě 460 Kč) nebo třídenní skipass do švýcarského Jungfrau za 2 490 Kč (standardní cena 3 900 Kč). Ty nejžádanější skipasy mizí stejně rychle jako letošní sníh.

  2. Získejte skipasy zdarma

    Jste sváteční lyžaři a bohatě vám stačí den lyžování? Využijte akci časopisu Snow. Cena vydání je 74 Kč, přičemž součástí každého vydání bývají vouchery na bezplatné celodenní skipasy.

    Ty lze čerpat buď samostatně, nebo formou 1 + 1 zdarma. Stačí se podívat na web Skipas-Zdarma.cz. Princip celé akce je jednoduchý – skiareály se touto formou snaží oslovit nové návštěvníky, kteří si mohou centrum bezplatně vyzkoušet.

    V posledních vydáních bylo možné získat třeba bezplatný celodenní skipas do Českých Petrovic nebo na Ostružnou, nebo využít akci 1 + 1 zdarma na skipasy do Říček v Orlických horách, na Kraličák nebo do Deštného v Orlických horách. Kvůli různým špekulantům platí poměrně přísná pravidla pro využívání kupónů, doporučuji číst pozorně instrukce.

  3. O2: 20 – 30 % sleva na celodenní skipasy

    O2 svým zákazníkům nabízí 20 – 30% slevu na jednodenní skipas do 17 skiareálů napříč Českem v rámci programu Extra výhody.

    Výše slevy a podmínky samotné se liší v závislosti na konkrétním skiareálu. Mezi nimi jsou zastoupeny areály v Deštném, Klínovci, Severáku, Zadově nebo na Kvildě. Kompletní přehled najdete na stránkách programu.

    Slevu lze každý kalendářní měsíc využít maximálně dvakrát. Na stránce stačí zadat své telefonní číslo, kód dorazí SMS zprávou a poté ho stačí předložit na pokladně skiareálu. Jestliže nemáte vlastní O2 číslo, poproste někoho ze známých, nebo si kupte předplacenku.

  4. Sleva pro držitele RWE karty

    Dodává vám plyn nebo elektřinu společnost RWE? V tom případě můžete požádat o bezplatné vydání věrnostní RWE karty.

    S kartou v kapse můžete čerpat slevu 20 % na jednodenní skipas pro dospělého a za různých podmínek i slevu na jednodenní rodinný skipas. Nabídku můžete využít mj. ve skiareálech Špindlerův Mlýn, Černá Hora – Pec pod Sněžkou, Deštné v Orlických horách, Dolní Morava, Klínovec nebo Jizerky.

  5. Studenti a učitelé nezapomeňte na ISIC/ITIC

    Většina skicenter poskytuje slevy studentům, stačí předložit průkaz ISIC, nebo jinou studentskou kartičku. Očekávejte slevu kolem 10 %.

    Například ve Špindlerově Mlýně mohou díky kartě ITIC slevu čerpat i učitelé. Konkrétní podmínky všech slev si ověřte před cestou do hor na stránkách konkrétního skiareálu.

  6. Bezplatný skipas jako součást pobytu

    Skipasy se slevou, nebo zcela bezplatné bývají často součástí lyžařských pobytů na slevových serverech.

    Před využitím této nabídky doporučujeme přečíst naše rady o nakupování na slevových portálech, zejména bod o zoufalém zaplňování prázdného areálu. Tento bod v žádném případě neplatí pro každou z takových nabídek, přesto doporučujeme dané ubytovací zařízení prověřit na webech Booking nebo TripAdvisor. Pokud tam je.

  7. Kupte si nevyužitý pas od jiného lyžaře

    Není to žádná vysoká škola skrblení a v posledních letech se tomuto kroku lyžaři snaží učinit přítrž, nákup plně nevyužitých skipasů je přesto cestou, jak ušetřit. Pokud bude příznivé sněhové zpravodajství a budete-li lyžovat pouze odpoledne, postačí vám nevyužitý pas jiného lyžaře, který ho používal dopoledne. Nakoupit od lyžařů je můžete přímo u sjezdovky, stačí být všímavý.

    Riziko nízké ceny se skrývá nejen v možném zakoupení neplatného pasu, ale také v omezení provozovatelů skiareálů. Ti se v posledních letech snaží s překupováním bojovat a instalovali například zařízení, které při projetí turniketem kontrolují vaši tvář s tváří člověka, který turniketem projel během první jízdy.

    Přehled skiareálů, které není možné přeprodávat skipas, najdete na této stránce.

  8. Bonusový tip: Jak na levné pobyty v zahraničí

    Levné lyžařské pobyty v zahraničí pořídíte na Snowtrex.cz, nebo jakékoliv jiné zahraniční mutaci.

    Na webu lze pořídit třeba sedmidenní lyžařské pobyty ve francouzských Alpách nebo v Rakousku za 2 750 Kč včetně skipassu. Nabídka se průběžně mění, i v tomto případě doporučujeme prověřit ubytování.


R
Rade 08.01.2015 – 09:36

Skipasy zdarma nebo v akci 1+1 je možné získat v časopise Snow.

Odpovědět

Napsat komentář

Další články z kategorie Tipy a triky


💵

Šetříme vám peníze. Ukazujeme, kde zbytečně přeplácíte.

🖋️

Nejsme žádní poradci. Jsme novináři, naši prací je předávat informace.

😊

Skrblík je zdarma. Financuje nás reklama, ne peníze čtenářů.

Jsme féroví. Doporučujeme jen to, čemu sami věříme.

🙏

Jsme lidi a chybujeme. Nepřesnosti se však snažíme rychle opravit.

Rubriky
O nás