Skrblíkova kuchařka: Recept na kuřecí řízky v jogurtu
Snadno v kuchyni ušetříte, pokud nebudete kupovat polotovary, ale dáte přednost poctivé lidské práci. Nekupujte naporcovaná a vykostěná kuřecí prsa ani kuřecí stehna, sáhněte po levnějším celém kuřeti a zpracujte si ho sami. Z jednoho kuřete zvládnete zároveň připravit vývar se zeleninou, kuřecí stehna na medu nebo na kuřecí řízky v jogurtu.
My jsme celé kuře zakoupili za 111 Kč, v akci ho můžete koupit i za polovinu. Recept vás pak vyjde ještě levněji.
- Cena za 1 porci: 35,45 Kč
- Cena za 2 porci: 70,90 Kč
Suroviny a rozpočet na 2 porce
Množství | Surovina | Cena |
---|---|---|
2 ks | Kuřecí prsa | 60,40 Kč |
1 ks | Bílý jogurt (malý kelímek) | 5 Kč |
1 ks | Vejce | 2,50 Kč |
Olej na smažení | 2 Kč | |
Česnek | 1 Kč | |
Sůl | ||
Pepř | ||
Celkem | 70,90 Kč |
Postup přípravy
- Bílý jogurt v misce smíchejte s vejcem a rozdrceným česnekem. Marinádu osolte a opepřete.
- Kuřecí prsa lehce naklepejte a vložte je do marinády. Nechte je uležet přes noc.
- Druhý den maso obalte ve strouhance a usmažte.
- Jako přílohu můžete podávat třeba bramborovou kaši.
Vylepšete recept bazalkou
Jestliže doma máte čerstvou bazalku, přidejte do marinády několik lístků.
Zatím žádné komentáře