Jak dlouho vařit noky
-
Jak dlouho vařit noky
Jak už bylo zmíněno, nejsou noky jako noky. Jedny můžeme připravovat například s omáčkou, druhé budou výborné v polévce. Jaký je mezi nimi tedy rozdíl?
Druhy noků se liší podle složení. Jak samotné názvy napovídají, bramborové noky se vyrábějí z brambor, krupicové pak z krupice. Ty bramborové jsou vhodné jako příloha, perfektně se hodí k omáčkám. Krupicové noky naproti tomu přidáváme do polévek.
Možná vás v souvislosti s noky napadá ještě jedna zapeklitá otázka. Jak je to s gnocchi? Jsou to noky, či nejsou? A jak toto slovo vyslovovat? Čtěte dál!
-
Jsou noky to stejné jako gnocchi
V restauracích jste se možná setkali s názvem gnocchi. Pokud jste si nebyli jistí, o co se jedná, můžeme vás uklidnit – určitě nejste jediní, kdo váhal. Po objednání pokrmu jste pak jistě snadno zjistili, jak to s gnocchi je. Ano, gnocchi jsou totéž co noky, jedná se jen o jiný název.
Označení gnocchi pochází z Itálie, kde noky vznikly. Často se tento název vyslovuje jako ,,gnoči” či ,,ňoči”, což je ovšem chybné. Jak toto slovo tedy vyslovovat? Správně se tato potravina nazývá ,,ňoky”.
-
Jak dlouho vařit bramborové noky
Nejdříve se zastavíme u noků bramborových. Ptáte se, jak je připravit? Pak si přečtěte podrobný návod, který naleznete v našem článku s názvem Jak uvařit gnocchi. V něm se dozvíte, že příprava tohoto pokrmu není vůbec složitá.
Dalším pozitivem také je, že noky budou uvařené během několika málo minut. Zpravidla bude stačit 4-5 minut.
-
Jak dlouho vařit krupicové noky
Chystáte se připravovat vývar? A co ho obohatit noky? Připravit je zvládne i začátečník!
Na výrobu noků budete potřebovat pouze vejce, trochu másla, špetku soli a dětskou krupici. Dále můžete postupovat podle návodu v našem článku Jak uvařit noky.
Krupicové noky stačí jen chvíli povařit. Rozhodně bychom je neměli vařit déle než 5 minut.
Nejste si jistí, jaký čas vám zabere příprava jiných potravin? Poradíme vám! Přečtěte si například, jak dlouho vařit rýži či květák. A pokud chcete ochutnat něco nového, zkuste si uvařit adzuki! Věděli jste, že se navzdory svému vzhledu řadí mezi fazole?
Zatím žádné komentáře