Jak dlouho vařit zelený chřest
-
Jak dlouho vařit zelený chřest
Připravovat jej můžete různými způsoby. Je možné chřest vařit, grilovat, či z něho například připravit výbornou polévku. Konkrétní návod krok po kroku, jak chřest připravovat různými způsoby, naleznete v našem návodu.
Vše samozřejmě začíná již výběrem chřestu. Čerstvý chřest poznáte tak, že je pevný (nedá se ohnout), lesklý, voní a zároveň není na pohled suchý.
Více o tom, jak chřest jíst, si můžete přečíst v našem návodu s názvem Jak jíst chřest.
-
Jak dlouho vařit zelený chřest na grilu
Jedním ze způsobů, jak zelený chřest připravit, je grilování. Pozitivem je jistě fakt, že chřest bude na grilu hotový již zhruba za minut. Během této doby je však vhodné potírat jej marinádou, kterou si předem připravíte. Získá tak ještě lepší chuť.
Pokud tedy plánujete grilování, doporučujeme zelený chřest vyzkoušet. Dá se jíst samostatně nebo jako příloha k masu.
-
Jak dlouho vařit zelený chřest na pánvi
Tuto potravinu můžete jednoduše připravovat i na pánvi. A to hned několika způsoby. Doba vaření se tak odvíjí vždy od konkrétního receptu.
-
Jak dlouho vařit zelený chřest se slaninou
Chřest chutná výborně i v kombinaci s dalšími potravinami. Jednou z nich je například slanina. Podívejte se, jak chřest tímto způsobem připravit!
Nejdříve zelený chřest omyjeme, následně ho dáme vařit do mírně osolené vody na 5-7 minut, dále jej zcedíme.
Jakmile trochu zchladne, podle chuti jej lehce okořeníme a zamotáme jednotlivé výhonky do slaniny.
Na závěr chřest krátce osmahneme. A máme hotovo!
-
Jak dlouho vařit chřestovou polévku
Je třeba také zmínit, že chřest je vhodný i pro přípravu polévky. Příprava je navíc velmi jednoduchá.
Nejdříve je třeba chřest dobře omýt a odkrojit dřevnaté konce. V dalším kroku je třeba jej nakrájet na malé kousky.
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibulku. Následně přidáme vodu a vložíme do ní nakrájený chřest. Ten pak vaříme zhruba 20 minut – do doby, než změkne.
V posledním kroku obsah rozmixujeme a přidáme smetanu, která polévku zjemní. Zároveň naše dílo dochutíme za pomocí soli a pepře. Můžeme přidat také kousek másla. Polévku na konec ozdobíme čerstvými bylinkami.
Zatím žádné komentáře